החגים בפתח ה'קפוסטה' במתח • מתכון לכרוב ממולא

    דוד קליגר No Comments on החגים בפתח ה'קפוסטה' במתח • מתכון לכרוב ממולא

    כמידי יום חמישי בתוכנית 'ניחוחות שבת' עם השף-קונדיטור מירי זורגר, בה בין השאר גם ניתנים מתכונים שונים מהמטבח היהודי – הפעם לקראת החגים נתנה זורגר מתכון ל'כרוב ממולא' • שנהיה לראש

    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכון ככתבו, ובתורף הדף כלשונו כדי שתוכלו להאזין לו כפי ששודר בתוכנית – בהצלחה!

    כרוב ממולא:

    מצרכים:
    500 גר' הודו אדום טחון
    500 גר' פרגית עוף טחון
    2 כוסות אורז מבושל
    400 גר' רסק עגבניות
    3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
    11/2 כפיות מלח
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כוס סוכר
    1/2 כוס שמן

    למילוי:
    2 כרובים קפואים ליומיים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר.

    לרוטב:
    1/3 כוס שמון
    1 ק"ג רסק עגבניות
    1 וחצי כפיות מלח
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    2 כפיות פפריקה מעושנת
    2 כפיות תבלין שקשוקה
    1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי
    10 כפיות סוכר

    אופן ההכנה:
    את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

    הפרדת העלים:
    חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשדרת העלה

    ממלאים את העלים:
    מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית
    מכינים כך את הכל – בשלב הזה אפשר להקפיא

    הכנת הרוטב:
    מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים
    מתבלים ומתקנים תיבול
    מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות

    מגישים עם פירה תפוחי אדמה.

    להאזנה:



    0 תגובות